HET VERMINDEREN VAN DE WERKDRUK

Steeds meer werknemers hebben last van stress als gevolg van een te hoge werkdruk. Uit recent onderzoek van TNO en het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat een op de zeven werknemers burn-outklachten heeft. Bij werknemers tussen de 25 en 35 jaar is dat zelfs één op de vijf. Werknemers hebben last van psychische klachten zoals vermoeidheid slapeloosheid of concentratieverlies en lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, verhoogde bloeddruk en hart- en vaatziekten. Steeds meer werknemers melden zich vaker ziek als gevolg van hun klachten. Zo ontstaat een steeds groter probleem en een steeds hogere kostenpost voor werkgevers.

Het is daarom voor zowel werknemers als werkgevers belangrijk om werkstress bespreekbaar te maken. Want mensen die met een burn-out te maken hebben gehad vertellen allemaal hetzelfde: als ze eerder de signalen hadden herkend en aan de bel hadden getrokken, dan was het misschien niet zover gekomen en hadden ze zich niet ziek hoeven melden.

Om werknemers en werkgevers een handje te helpen maakte Nyenrode in samenwerking met TNO een website waar tools te vinden zijn tegen werkstress. Zo staan er bijvoorbeeld tips op deze site hoe werknemers de werkdruk bespreekbaar kunnen maken met hun manager en kunnen zij testen op de check je werkstress-test https://szw.clients.vellance.net/ of zij signalen hebben van burn-out klachten.

Groenveld Arbeidsadvies adviseert over aanpak van werkstress.

Wil je een meer persoonlijke aanpak over vermindering van werkdruk om ziekmeldingen als gevolg van werkstress te voorkomen? Groenveld Arbeidsadvies kan daarbij adviseren en ondersteuning bieden. Bel 06 49 83 63 03 of neem contact op via het contactformulier.